Drie personen lopen over Hoge Brug in Maastricht: ‘Gelukkig is dit onverantwoordelijk avontuur goed afgelopen’

Op de Hoge Brug zijn obstakels geplaatst om klimwerk tegen te gaan.

Op de Hoge Brug zijn obstakels geplaatst om klimwerk tegen te gaan. © Johannes Timmermans

Via de boog van de brug liepen drie personen op de Hoge Brug in Maastricht. Dat schrijft wijkagent Patrick Spronken zondagochtend op Twitter.

Redactie

,,Gelukkig is dit onverantwoordelijk avontuur goed afgelopen”, zegt de wijkagent.

De stunts rondom het water lijken maar niet op te houden. Zaterdagochtend rukten de hulpdiensten massaal uit omdat er twee personen ter hoogte van de Wilhelminabrug van de aanlegsteiger in de Maas waren gesprongen om verkoeling te zoeken. Beide personen zijn uit het water gehaald en werden ter controle naar het ziekenhuis meegenomen. ,,Ongelooflijk, wat hier weer gebeurd”, zegt Spronken over het incident.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een eerder interview met De Limburger laat Spronken weten dat vanaf bruggen springen levensgevaarlijk is. Een klaplong of gebroken enkels oplopen, onderkoeling, meegesleurd worden door een sterke onderstroom of verstrikt raken in de schroef van een voorbij­varend vrachtschip. Springen van een brug en zwemmen in de Maas, mag dan wel onschuldig lijken, het is levensgevaarlijk, zegt de politieman.

Springen

Op 31 mei dit jaar overleed een 24-jarige man na een sprong van de Wilhelminabrug in Maastricht. Hij zou samen met nog een andere man in de Maas zijn gesprongen na een avondje stappen, maar over de precieze omstandigheden van het incident is weinig ­bekend. Ondanks reanimatie overleed hij uiteindelijk in het ziekenhuis. De andere springer overleefde de sprong wel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee