Met Google Maps op zoek naar gevallen bevrijders

Print
Met Google Maps op zoek naar gevallen bevrijders

Afbeelding: Google Maps

Margraten / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De Gezichten van Margraten heeft een interactieve wereldkaart gemaakt in de hoop dat die helpt bij het vinden van foto’s van gevallen bevrijders.

De Gezichten van Margraten probeert van alle soldaten die begraven liggen op het Amerikaanse Kerkhof in Margraten foto’s terug te vinden. De afgelopen jaren heeft de organisatie al met veel succes archieven doorgeploeterd en contact weten te leggen met nabestaanden van de rond de bevrijding gevallen strijders. Eens in de twee jaar worden de foto’s, in aanloop naar Memorial Day, naast de witte grafstenen in Margraten geplaatst.

In 2020 hoopt Gezichten van Margraten bij alle graven een foto te kunnen plaatsen. Maar de zoektocht blijkt in het geval van zo’n 7500 soldaten lastig. De interactieve kaart op Google Maps, waarop per gezochte soldaat onder meer naam, rang en voormalige woonplaats staan aangegeven, moet daar bij helpen.