Foto’s: Hippeace-festival in Stein zorgt voor invasie van oldtimers

© Rob Oostwegel

Drie dagen - en nachten - lang vormde Stein het decor van een grote ‘retro-camping’ vol oldtimers, antieke caravans, foodtrucks en live-muziek. Het Hippeace-festival, op touw opgezet door Steindenaar Jeroen Halmans, lokte bezoekers uit alle windstreken van Europa.

Laurens Schellen

Vooral de meer dan 180 klassieke auto’s, die zaterdagavond met speciale feestverlichting door de straten van Stein reden, trokken veel bekijks. Blikvangers waren onder meer een Ford Falcon Street Pro Racer uit 1966, een uit 1955 stammende Cadillac DeVille met bladgouden pinstripe en een zeldzame Buick-ziekenwagen met 1968 als bouwjaar.

De opbrengst van het evenement, dat voor de eerste keer plaatsvond, is deels bestemd voor kinderkankerfonds KiKa. „Volgend jaar komt er hoogstwaarschijnlijk een vervolg”, zo laat Halmans weten.

© Rob Oostwegel

© Rob Oostwegel

© Rob Oostwegel

© Rob Oostwegel

© Rob Oostwegel

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee