Kerk in Kerkraadse wijk Holz plotseling dicht vanwege scheuren

Print
Kerk in Kerkraadse wijk Holz plotseling dicht vanwege scheuren

Afbeelding: Streetview

KERKRADE / Eygelshoven -

De Sint-Catharinakerk in de Kerkraadse wijk Holz is door de gemeente onverwachts gesloten na scheurvorming. Een begrafenis moest te elfder ure worden verplaatst.

De gemeente besloot de Sint-Catharinakerk volledig te sluiten nadat scheurvorming was geconstateerd Dat had meteen consequenties voor het gebruik. Zo is een begrafenis verplaatst naar het centrum.

Deken Nevelstein: „De gemeente heeft de afgelopen maanden naar scheurvorming gekeken. Afgelopen vrijdag kregen we een mailtje dat de kerk dicht moet, ook vanwege de progressie van de scheurvorming. Het is nu aan het bisdom om via eigen onderzoek te kijken of er iets aan valt te doen. De gemeente moet dat onderzoek goedkeuren”

Het neo-Romaanse kerkgebouw aan het Pastoor Wijnenplein zonder toren is in 1928 gebouwd. In 1977 en 1978 werd de definitieve voorgevel gebouwd. Het eerder geplande dubbeltorenfront kwam er niet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen