Verstappen: ‘We komen tekort op de rechte stukken, dan kun je niets’

© EPA

Max Verstappen kon zondag niet anders dan berusten in de vierde plaats tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

Redactie

De Limburgse coureur van Red Bull was ook vanaf die plaats gestart. Een podiumplek was geen moment in zicht. Vooraf had hij daar al rekening mee gehouden.

‘‘We komen tekort op de rechte stukken. Dan kun je niets’‘, aldus Verstappen na afloop tegen Ziggo Sport. ‘‘Ik heb wel mijn eigen race kunnen rijden. Meer zat er niet in.’‘

Lees ook: Oude wijn in nieuwe zakken: Hamilton wint, Verstappen vierde

Twee keer podium

Van de acht races dit seizoen eindigde Verstappen twee keer op het podium. In Australië en Spanje eindigde hij als derde. De Brit Lewis Hamilton en de Fin Valtteri Bottas zijn dit jaar met hun Mercedessen ongenaakbaar. Verstappen: ‘‘We komen vermogen tekort. De auto is niet optimaal. We moeten wel nog even aan de slag.’‘

Oostenrijk

De Formule 1 gaat volgende week verder in Oostenrijk. Vorig jaar won Verstappen daar. Een herhaling zit er nu niet in, verwacht de Nederlander zelf.

‘‘Oostenrijk is niet het beste circuit voor onze auto. Vorig jaar hadden we daar een betere auto dan Mercedes en Ferrari, terwijl we dit jaar geen betere auto hebben dan Mercedes. Ik ben dus realistisch en denk dat het lastig gaat worden. Ik ben blij dat er zo veel Nederlandse fans komen en ik zal mijn best doen, maar ik verwacht geen wonderen’‘, zegt hij tegen Verstappen.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee