Verdwaalde zeehond zwemt rond bij Amsterdam, op zoek naar de zee

Print
Verdwaalde zeehond zwemt rond bij Amsterdam, op zoek naar de zee

Een zeehond zwemt sinds zondagmiddag verdwaald rond. © Afbeelding: Politie Aalsmeer Uithoorn

Een zeehond zwemt sinds zondagmiddag verdwaald rond in de Noord-Hollandse wateren. Het dier strandde bij een sluis bij De Kwakel en is op zoek naar de zee. Omdat de zeehond een lange, drukke route moet afleggen, is hulp onderweg.

Brandweer en politie kregen zondag een bijzondere melding: een zeehond bij een sluis in De Kwakel. In overleg met Zeehondencentrum Pieterburen besloten brandweer en politie het dier te laten gaan. Het moet zelf de weg terugvinden naar de zee.

Uitrusten

Maar dat is nog steeds niet gelukt. Via Uithoorn belandde zeehond naar de Amstel. Via het IJ zou het dier zijn weg naar zee weer kunnen vinden. De zeehond wordt al door onder meer vrijwilligers gevolgd op zijn route en lag rond 18.00 uur ergens bij Amsterdam op een stil plekje wat uit te rusten.

Omdat het dier een lange en drukke route moet afleggen, zijn er nu mensen van de EHBZ (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren) onderweg, samen met een ‘strandingscoördinator’, zegt Sander van Dijk van het zeehondencentrum. ,,Eventueel gaan we hem vangen, een handje helpen en hem zelf dichter naar de zee brengen”, zegt Van Dijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen