Dagje pretpark? Dat is dan bijna 200 euro per gezin

Print
Dagje pretpark? Dat is dan bijna 200 euro per gezin

De Baron in de Efteling Afbeelding: Bas Quadvlieg

Kaartjes voor een pretpark zijn niet goedkoop, en ze worden steeds duurder. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws onder 53 pretparken in of dichtbij Nederland. In de afgelopen twee jaar is de ticketprijs gemiddeld met bijna tien procent omhoog gegaan.

RTL Nieuws bekeek hoeveel een doorsnee gezin kwijt is aan een dagje pretpark, inclusief parkeerkosten. Als voorbeeld is er uitgegaan van een gezin met twee ouders, een kind van tien en een kind van vier.

200 euro

Voor zo’n gezin kosten de kaartjes in de meeste pretparken meer dan vijftig euro, maar dat kan oplopen tot bijna tweehonderd euro. Vooral grote pretparken zijn duur: Phantasialand (in Duitsland), de Efteling en Bobbejaanland (in België) kosten het meest, elk meer dan 150 euro voor ons voorbeeldgezin. En dan ben je alleen nog maar binnen: als je in het park nog een consumptie bestelt, kost dat ook nog een hoop geld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen