Zwemmen als een dolfijn

Noord Limburgs succes op Open NK Vinzwemmen

Print
Noord Limburgs succes op Open NK Vinzwemmen

De stralende Luna de Bruijn met haar vier medailles. Afbeelding: Diana van de Ven

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De in Heijen geboren Luna de Bruijn heeft afgelopen weekend op het Open Nederlandse Kampioenschap Vinzwemmen hoge ogen gegooid. De vijftienjarige ging in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven met drie gouden medailles en een bronzen plak aan de haal.

Behangen met het eremetaal keerde zij maandagochtend weer terug naar Catalonië waar zij met haar Nederlandse ouders in Sant Feliu de Guixols aan de Costa Brava woont. In Eindhoven was de in Spanje opgegroeide Nederlandse een van de 120 Internationale deelnemers in de diverse onderdelen. ,,Ik kwam zaterdag bij de dames B (tot en met 16 jaar) uit op de 100 meter bivin en de 400 meter monovin, vandaag zwom ik op de 100 en 200 meter mono”, vertelde Luna zondagavond. ,,Bij het monovin heb je één vin aan je voeten en zwem je als een dolfijn. Bij de bivin heb je aan iedere voet een zwemvlies.” Het vinzwemmen is een sporttak van de Nederlandse Onderwater Bond. De zwemmers beweging zich met een snorkel op vlak onder de waterspiegel. ,,Ik beoefen de sport vanaf mijn zesde. Pas ben ik Catalaans kampioen geworden op de 200 en 400 meter monovin. In Spanje kom ik uit voor Club Aquatic Xaloc uit Santa Feliu de Guixols”, vertelt Luna de Bruijn, die ook in Eindhoven op ereplaatsen eindigde. “Ik werd zaterdag derde op de 100 meter bivin en won goud op de 400 meter monovin.” Zondag waren de resultaten nog beter. ,,Ik won de 100 en 200 meter monovin, en veroverde twee gouden plakken”, zegt de zwemster die in de mondiale top 15 staat. Thuis in Spanje richt Luna zich op een volgend doel. ,,Over twee weken staan in Barcelona de Spaanse kampioenschappen op het programma. Als nummer 8 van Spanje ga ik voor een podiumplaats. Misschien is er een bronzen medaille voor me weggelegd.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen