Jalema (Reuver) vindt onderdak bij T3L Group

Print
Jalema (Reuver) vindt onderdak bij T3L Group

Afbeelding: Joan Westendorff en Kim Berg, CEO T3L | © Jalema

Beesel / Reuver -

Directeur-eigenaar Joan Westendorff heeft Jalema, producent van archief- en kantoorartikelen, verkocht aan de Deens/Franse T3L Group. T3L neemt de 65 medewerkers over, ook de merknaam Jalema blijft behouden.

Hij is opgelucht, Westendorff. Opgelucht dat Jalema in goede handen komt, opgelucht dat hij er op 67-jarige leeftijd definitief mee kan stoppen. Op zijn zestigste al ging hij met pensioen, maar drie jaar geleden keerde hij terug op het nest omdat het niet goed ging met het bedrijf. “Ik heb toen direct gezegd tegen de medewerkers: ik wil er straks vanaf. Nu is dat moment gekomen. Gisteren heb ik het personeel ingelicht. Ze zijn positief, maar ook geëmotioneerd. Net als ik.”

Beste keuze Familiebedrijf Jalema werd in 1947 opgericht. Na 72 jaar komt het bedrijf nu in andere handen. Westendorff: “Mijn kinderen wilden het niet overnemen, ook andere opties zoals een management buy out bleken geen goede oplossing. De overname door T3L is verreweg de beste keuze voor de toekomst van het bedrijf. Het is van oorsprong ook een familiebedrijf, ze begrijpen onze cultuur. En kennen die inmiddels ook: want we werken al samen en zijn al twee jaar met elkaar in gesprek over een mogelijke overname.”

Voorname rol Net als Jalema is ook T3L Group fabrikant van kantoorbenodigdheden. Die produceert het in eigen fabrieken in Denemarken en Frankrijk. Bij het bedrijf werken ongeveer 170 medewerkers. Westendorff: “Qua omvang is het ongeveer twee keer Jalema. Ook dat is prettig: we worden niet opgeslokt door een grote investeerder. Sterker, Jalema krijgt een voorname rol in de strategie van T3L, we versterken elkaar.” Ondanks de toenemende digitalisering in de kantoren, voorziet Westendorff een mooie toekomst voor Jalema. “Kantoorartikelen blijven nodig en we maken kwalitatief hoogwaardige producten.”

Definitief met pensioen Jalema krijgt vanaf 1 juli tijdelijk een Franse directeur van T3L Group, tot er een nieuwe, Nederlandse directeur geworven is. Westendorff blijft de komende maanden nog betrokken om de zaak over te dragen. Daarna kan hij gaan genieten van zijn pensioen. En nu definitief, hoopt hij.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg