Muziek

Studievrienden geven gitaarconcert in Mariakapelletje

Print
Studievrienden geven gitaarconcert in Mariakapelletje

Een gitaarconcert klinkt zondag in de Mariakapel van Afferden. Afbeelding: Jos Gröniger

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Het Mariakapelletje in Afferden is zondagmiddag het decor voor het gitaarconcert met de bekende gitaristen Cor Mutsers, Han Jonkers en Chris Janssen. De drie zijn op vrijdag- en zaterdagavond ook te horen in respectievelijk Asten en Venlo.

Het trio Mutsers, Jonkers en Janssen studeerde veertig jaar geleden samen af aan het Conservatorium in Maastricht, en is nadien steeds met elkaar in contact gebleven. De passie voor gitaren en gitaarmuziek was de bindende factor voor de vriendschap. Cor Mutsers begeleidde op steelstring gitaar artiesten zoals Kane, Ilse de Lange, Gé Reinders, Gerard van Maasakkers, José Carreras en last but not least Toon Hermans. Han Jonkers volgde na Maastricht een studie aan de Musik Akademie in het Zwitserse Bazel. Nog altijd werkt hij in Zwitserland, en nam hij met bekende musici cd’s op. Voor zijn recente album Flexible Sky werkte hij samen met het Casal Quartet. Met dit strijkkwartet maakte hij een tournee door Zimbabwe en Zuid Afrika. Speciaal voor de concerten in Asten, Venlo en Afferden keert Han Jonkers terug naar Nederland. Chris Janssen gaf na zijn studie gitaarles op diverse muziekscholen. Ook werkte hij bij op de afdeling cultuur van de gemeente Venlo. Samen met Cor Mutsers vormde hij een klassiek gitaarduo dat concerten verzorgde en een cd uitbracht. Tijdens het concert dat om 14.30 uur begint, zijn de gitaristen solo, als duo en als trio te horen.

Kaarten voor het optreden in de Mariakapel in Afferden kunnen gereserveerd worden via een e-mail naar gitaarconcert@ziggo.nl en theoarts@home.nl. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk.