Centrale paardenkeuring terug naar De Vosberg Panningen

Print
Centrale paardenkeuring terug naar De Vosberg Panningen

Anke van Oerle in actie tijdens een veulenkeuring met haar merrie en fokproduct. Afbeelding: Adrie van Oerle

Panningen -

Het stamboek Koninklijk Warmbloed Paard Nederland (KWPN) afdeling Limburg keert na drie seizoenen in De Peelbergen terug naar de terreinen van Hippisch Centrum De Vosberg aan de Ninnesweg 176 in Panningen. Op zaterdag 29 juni komen de stamboekopnames voorbij en vinden (veulen-)keuringen, huldiging Fokker van het Jaar, huldiging fokkers van prestatiemerries en afvaardiging naar Ermelo plaats.

Deze week staat in het teken van een complete fokkerijweek. Op dinsdag 25 juni start de week om 13.00 uur met een stallenkeuring bij Stal Hendrix. Woensdag 26 juni staat vanaf 8.00 uur tot ongeveer 19.00 uur in het teken van IBOP-paarden (Individueel Bruikbaarheid Onderzoek Paarden) en stamboekopnames in Panningen, waarna de week op zaterdag wordt afgesloten. De programmering leidt tot één catalogus met gegevens van alle deelnemende paarden tijdens de fokkerijweek. Een naslagwerk voor kenners en liefhebbers.

De reden van verhuizing is dat het voor bezoekers bij de Peelbergen lastig kiezen was vanwege de keuringen in de ene piste en de sport (PAVO-cup en KWPN Hendrix Competitie) in de andere. Daarbij is het kleinere terrein bij De Vosberg kleiner en overzichtelijker voor een dergelijk evenement. Dit jaar is de PAVO-cup dus niet meer verbonden aan de centrale keuring. De KWPN Hendrix Competitie verhuist naar Jumping Peel en Maas die plaatsvindt op vrijdagmiddag 26 juli.