Meisje (3) leeft zes dagen naast lichaam van overleden moeder

Print
Meisje (3) leeft zes dagen naast lichaam van overleden moeder

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD

In de stad Perpignan in het zuiden van Frankrijk heeft een 3-jarig meisje zes dagen met haar overleden moeder geleefd. Buren sloegen volgens Franse media alarm toen het kindje vanaf het balkon hun aandacht probeerde te trekken. De politie trapte vervolgens de deur van het appartement in waar de 40-jarige moeder dood werd aangetroffen.

Uit onderzoek door een schouwarts is inmiddels gebleken dat de moeder circa zes dagen voordat zij en haar dochtertje werden gevonden, is overleden. De vrouw lag op een afgesloten badkamer. Autopsie moet de exacte doodsoorzaak aan het licht brengen. Volgens Franse media zoals Paris Match was de vrouw verslaafd en moet rekening worden gehouden met een fatale overdosis.

Zelfstandig

Het meisje is inmiddels overgebracht naar een pleeggezin. Ze hield zichzelf in leven door voedsel te eten dat ze in de flat kon vinden. Hoe het met het kindje gaat, is onbekend. Evenmin of ze iets heeft meegekregen van het overlijden van de alleenstaande moeder. De buren voelen zich schuldig dat ze niet eerder opmerkten dat het kindje nadrukkelijk contact zocht. ,,Ondanks haar jonge leeftijd was ze best zelfstandig. Ze kon bijvoorbeeld zelf de deur van het balkon openen en sluiten en zichzelf aan- en uitkleden”, aldus een de geschrokken buren.

De buren konden, zo benadrukken ze, niet verbaal communiceren met het meisje omdat de afstand tot het balkon te groot was. Ze reageerde ook niet op geroep bij de voordeur van het appartement. De identiteit van de overleden vrouw is niet door de politie bekendgemaakt.