Boodschap in tijdcapsule over het geluk, de vrede en de welvaart van nu

Print
Boodschap in tijdcapsule over het geluk, de vrede en de welvaart van nu

Burgemeester Henk Evers en zijn kleinzoon Duuk plaatsen de tijdcapsule in de steen onder het hoektorentje. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Het is een van de laatste officiële handelingen van burgemeester Henk Evers van Nederweert. Samen met zijn kleinzoon Duuk plaatste hij maandagmorgen een tijdcapsule in een hoektorentje van de Lambertuskerk.

„Kijk Duuk, daar komt het torentje aan. Kom maar bij de reling staan, maar hou je wel goed vast.” Burgemeester Henk Evers van Nederweert loopt voorzichtig met zijn kleinzoon naar de reling bij de Lambertuskerk. De 130 ton wegende kraan ruim veertig meter beneden hen, die het torentje naar boven tilt, lijkt vanaf deze hoogte erg klein.

Evers en zijn kleinzoon zijn in de Lambertustoren ‘geklommen’ om een tijdcapsule in het hoektorentje te plaatsen. Die moest tijdelijk weg om de fundering ervan te kunnen herstellen.

In de koperen buis bevinden zich de laatste vijf columns van de burgervader, een gezamenlijke brief en een USB-stick van Duuk, waarin hij vertelt over zijn leven en wat hem bezighoudt in Nederweert. „Daarop staat ook dat hij graag bioloog wil worden net als Freek Vonk van de televisie”, zegt Evers. De boodschap van de burgemeester zelf is er eentje van vrede, geluk en welvaart voor de volgende generaties. „In 2019 kunnen we vaststellen dat we wat dat betreft aan de goede kant van de wereld wonen. Al zet zo’n ongeval als gistermorgen (zondagmorgen, red.) in Nederweert je natuurlijk wel aan het denken hoe snel geluk voorbij kan zijn.”

Boodschap in tijdcapsule over het geluk, de vrede en de welvaart van nu
Het één ton wegende hoektorentje wordt op z’n plek gehesen. Foto: Jan-Paul Kuit

Het is een van de laatste officiële handelingen van Evers die over enkele weken afscheid neemt als burgemeester van Nederweert. De restauratie van de Lambertustoren, die nog tot eind dit jaar duurt, is één van de projecten die Evers als burgemeester in zijn portefeuille heeft.