Direct werk voor kozijnmonteurs

Print
De ene dag werk je met je collega’s aan een nieuwbouwproject en heb je niets met bewoners te maken. De andere keer mag je bij een particulier thuis alle kozijnen vervangen en ben je dus bij mensen thuis aan het werk. Dat is weer heel anders. Je stapt ’s avonds echt met een goed gevoel in je bus. Dat is de ervaring van monteur René Caris (28) uit Weert die inmiddels 7 jaar bij Cuypers Kozijnen werkt.

“Ik was voorheen uitvoerder bouwkunde voor een timmerbedrijf maar werkte liever met mijn handen dan achter een bureau. Als je bereid bent zwaar werk aan te pakken en soms lange dagen te maken, kun je bij Cuypers best wat bereiken en goed verdienen. Het is heel afwisselend werk. Bij renovatieprojecten gaat dat van sloopwerk tot en met de plaatsing van nieuwe kunststof kozijnen, rolluiken en raamdorpels. Bij Cuypers is altijd veel werk. Dat moet dus natuurlijk ook strak gepland worden. Voor ons als monteurs geeft dat duidelijkheid: je weet wat je te doen staat. Gaat er onverhoopt iets kapot, bijvoorbeeld van je gereedschap of je bus, dan wordt dat ook meteen gefikst. Wie wil, kan ook langere tijd ingezet worden voor projecten verder van huis. Ook dat wordt altijd ruimschoots financieel gecompenseerd. Ben je bereid om hard en goed te werken, dan beloont Cuypers dat met genoeg werk en goede financiële zekerheid voor je gezin. En dat vind ik zelf heel belangrijk.”

Veelzijdig werk en snel een vast contract
Timmerman Ingo Janssen (38) uit Brunssum kon 10 jaar geleden bij Cuypers gelijk aan de slag als servicemonteur, omdat hij ook ervaren was in rolluiken en zonwering. “Na 3 maanden kreeg ik al mijn eigen bus. Ik doe alles rondom de montage. Van opleveringen, verhelpen van klachten, het repareren van inbraakschades tot het onderhoud van kozijnen die tot wel 30 jaar geleden geplaatst werden. Wie zijn best doet, krijgt bij Cuypers alle kans om door te groeien en je hebt al snel een vast contract. Leeftijd speelt ook geen rol bij Cuypers. Dat vind ik klasse. Meerdere mannen vierden hier al hun 40-jarig jubileum. Dat snap ik wel want het is veelzijdig werk. Ik kom in het hele land bij wel 6 tot 8 klanten per dag. De ene keer voor een kleinigheid, soms voor een grotere klus. Het werk is lichamelijk zwaar en je maakt lange dagen, dat is waar. Maar daar staat tegenover dat je altijd fatsoenlijk betaald wordt. Ook voor je overuren. En dat geeft zekerheid voor mij en mijn gezin. In de montage zit ik op mijn maximum. Op langere termijn, hoop ik door te groeien naar minder zwaar werk bij Cuypers, maar ik ben hier nog geen dag met tegenzin naar mijn werk gegaan. Het gras is echt nergens groener.”

Uitstekend salaris en snelle betaling voor zzp’ers
Directeur Jo Verheggen houdt van duidelijkheid: afspraak is afspraak. Dat geldt voor zijn klanten maar ook voor zijn medewerkers. “Met onze orderportefeuille kunnen we nog jaren vooruit. Onze reputatie spreekt zich vanzelf rond. We hebben geen verkopers op de weg en toch meer dan genoeg werk. We kunnen vandaag al zo 20 ervaren monteurs plaatsen, maar helaas zijn die maar moeilijk te vinden. Want vrijbuiters redden het bij ons niet. We verwachten veel inzet en betrokkenheid van onze monteurs, maar daar staat ook een goed salaris, gebaseerd op ervaring, tegenover. We zoeken ervaren mensen, eventueel met een timmeropleiding als achtergrond. We werken ook graag met goede, vakbekwame zzp’ers. Die kunnen er ook op rekenen dat ze hun facturen al binnen 4 dagen betaald krijgen. Cuypers is gecertificeerd voor alle aspecten van kunststof kozijnen. Van de fabricage tot en met de montage en daar zoeken we dus ook de juiste monteurs voor. Na een jaarcontract krijg je bij ons meteen al een vast contract, want dan is wel duidelijk of je past in ons team.”

Wil je trots zijn op je werk en haal je graag voldoening uit tevreden klanten? Kom dan eens kennismaken: https://www.cuypers.nl/over-cuypers/vacatures/job-info-ervaren-kozijnmonteurs.

Tekst: Willy Janssen
Foto’s Charlotte Heynen en Arnaud Nilwik