Literatuur

Schrijfster Judith Krantz (91) - koningin van de glamourverhalen - overleden

Print
Schrijfster Judith Krantz (91) - koningin van de glamourverhalen - overleden

Judith Krantz. Afbeelding: AP

De Amerikaanse schrijfster Judith Krantz, bekend van glamourromans als Scrupules, Prinses Daisy en De dochter van Mistral, is zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden.

De auteur verkocht wereldwijd meer dan tachtig miljoen boeken, die werden vertaald in meer dan vijftig talen. Zeven van deze verhalen werden verfilmd in de vorm van een miniserie.

De schrijfster begon haar carrière als journalist voor tijdschriften Good Housekeeping en Cosmopolitan. Haar debuutroman Scrupules, over de wereld van de jetset en mode, verscheen in 1977. Krantz, die vooral schreef over de glamourwereld waarin de hoofdpersonages een luxueus leven leidden, was toen vijftig jaar oud. Het boek belandde vier maanden later op de eerste plek in de bestsellerlijst van The New York Times.

In interviews verklaarde Krantz haar succes als volgt: „Mijn boek is als een bubbelbad voor vrouwen”. „Het is een eclair”, zei Krantz over haar verhalen. „Het is het soort boeken waar mensen van houden. Ik vind ze zelf ook heel goed.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →