Zorgeloze Zonnebloemdag voor Riek Verhaegh-Driessen

Print
Zorgeloze Zonnebloemdag voor Riek Verhaegh-Driessen

Riek Verhaegh-Driessen tijdens het Zonnebloemuitje naar ZooParc Overloon. Afbeelding: Zonnebloem Panningen

Panningen -

Riek Verhaegh-Driessen werd woensdag verrast met een dagje uit met de Zonnebloemauto tijdens de Zorgeloze Zonnebloemdag. Het uitje ging naar ZooParc Overloon waar ze samen met dochter Marij Doek en Zonnebloemvrijwilligers Helie Derks, Alda Trines en Theo Ferfers genoot van een mooie dag.

Helie Derks van de afdeling Panningen diende de aanvraag voor Riek Verhaegh in bij de Werkgroep 70 Zorgeloze Zonnebloemdagen van de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Uit de vele inzenders werd het verzoek van Helie gehonoreerd. Zodoende werd Riek een hele dag in het zonnetje gezet.

Noodlot

Op haar 45ste werd Riek weduwe en bleef ze achter met zes kinderen. Het noodlot sloeg daarna vaker toe. Maar liefst drie van haar kinderen zijn inmiddels overleden. Twee jaar geleden zelfs een dochter én een zoon in slechts een half jaar tijd. Zelf is ze door een broze gezondheid al zeventien jaar gekluisterd aan de rolstoel. Na twaalf jaar in De Wietel te hebben gewoond, woont ze sinds vijf jaar met veel plezier in De Groenling. Verder is ze gelukkig met haar drie kinderen die altijd voor haar klaar staan en haar omringen met liefde, zorg en aandacht. Dit stelt haar in staat om, ondanks de ongemakken, nog volop te genieten. Sinds haar verhuizing naar de Groenling, is ze gast van Zonnebloem Panningen, waardoor ze regelmatig bezoek krijgt van vrijwilliger Alda Trines. Het uitstapje naar Overloon heeft voor extra energie gezorgd waar ze nog lang van na kan genieten.