Audities

Lèvesloop.. en t’rug is blij met kwaliteit van acteurs

Print
Lèvesloop.. en t’rug is blij met kwaliteit van acteurs

Een van de zeventien kandidaten op de audities van Lèvesloop.. en t’rug bij Roepaen. Afbeelding: Jos Gröniger

Ottersum / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Stichting Tijd(s)lijn lanceerde begin dit jaar de ambitieuze plannen voor het theaterspel Lèvesloop en t’rug. In oktober volgen tien voorstellingen bij Cultureel Podium Roepaen in Ottersum. De belangstelling van regionale acteurs blijft achter bij de verwachtingen. Waren er dertig tot veertig mensen nodig, de eerste auditieronde werd bezocht door zeventien kandidaten voor een rol. De organisatie ziet echter voldoende mogelijkheden de tien voorstellingen van Lèveslop en t’rug op de planken te brengen.

De lange gangen van het voormalige klooster Maria Roepaan bleven vrijdagmorgen leeg. Geen zenuwachtig wachtende kandidaten die auditie komen doen voor een rol in het theaterspel over de evacuaties in Noord-Limburg tijdens de Tweede Wereld Oorlog. De tegenvallende belangstelling lijken regisseur Bia Sarton, voorzitter Fred Hoskens en zakelijk leidster Tineke Rabou niet te raken. In de auditieruimte wordt gespeculeerd op het uitblijven van de belangstelling. Zijn het de plannen van een nieuwe Gennepse revue of vormen de tien uitvoeringen een obstakel? ,,Ik weet het niet”, zegt Bia Sarton, ,,We hebben echt zoveel mogelijk bronnen aangeboord om acteurs, actrices, muzikanten en zangkoren te benaderen.” Voorzitter Fred Hoskens voert een reden aan waarom de belangstelling niet als verwacht is. ,,We hebben wellicht te nadrukkelijk uitgesproken dat kandidaten wel het Noord-Limburgse dialect zouden moeten spreken.” Daags na de auditie laat Bia Sarton weten dat er toch nog wat nieuwe aanmeldingen zijn. ,,We overwegen een kleinere groep te optimaliseren en met een bestaand koor te gaan werken. En wellicht gaan we samenwerken met een lokale toneelschool.” Desondanks blijft Sarton geloven in het theaterspel. ,,Het zal er zeker niet minder van worden. Integendeel, de kwaliteit van de kandidaten was goed tot zeer goed. De kwantiteit was minder maar we doen geen nieuwe oproepen meer. Indien nodig gaan we gericht mensen benaderen, maar we zijn echt blij met de mensen die meegedaan hebben.” De audities starten na de zomer. Lèvesloop.. en t’rug wordt bij Cultureel Podium Roepaen uitgevoerd in de periode van 15 tot en met 26 oktober. Zie ook www.Levesloop.nl.