Martin Sillen

Popgroep OOST verandert naam en lanceert single

Print
Popgroep OOST verandert naam en lanceert single

Jop Ostendorf. Afbeelding: Mitchell Giebels

Maastricht -

De Maastrichtse band OOST heeft een nieuwe naam: Martin Sillen. De band lanceert donderdag op radiozender 3FM haar eerste single: Again.

Volgens oprichter Jop Ostendorf is voor een naamswijziging gekozen, omdat de band onder de naam OOST moeilijk vindbaar was op internet.

Ostendorf haalde vorig jaar met OOST nog de finale van de Limburgse popwedstrijd Nu of Nooit. De bezetting van de band is ongewijzigd. Naast Ostendorf (zang, gitaar), spelen Erik Steegh (basgitaar), Luc van den Brink (basgitaar) en Dinand Claessens (drums) bij Martin Sillen. Over de nieuwe naam zegt Ostendorf: „Martin is mijn tweede naam en Sillen is de achternaam van mijn moeder. Wij vinden Martin Sillen wel goed klinken.”

De debuutsingle van Martin Sillen is vanaf donderdag ook te downloaden via streamingdienst Spotify. Again is een melodieus liedje met groovy gitaren en sfeervolle koortjes. Later dit jaar hoopt de band een EP te kunnen opnemen. Om dat te kunnen bekostigen wordt binnenkort een crowdfunding actie gestart, meldt Ostendorf die bijna klaar is met zijn studie aan het conservatorium in Maastricht.

Op zondag 14 juli is Martin Sillen te zien en te horen op Zomerpop, in het Cultuurhuis Heerlen. Dat festival begint om 14.00 uur.