Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Bon Appetit: Pesto uit potje komt er niet in bij Luisa

Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Over pesto zijn hele boeken volgeschreven. De eeuwenoude Italiaanse smaakmaker kun je tegenwoordig in vrijwel elke supermarkt kopen. Maar er gaat niets boven verse, zelfgemaakte pesto, zegt Luisa Prearo uit Voeren.

Luisa Prearo trekt een vies gezicht als we vertellen dat we wel eens kant-en-klare pesto uit de supermarkt bij de pasta doen. „Je denkt dat die vers is, maar dat is helemaal niet zo. Bovendien komt veel van de pesto die je hier in de winkel koopt niet uit Italië maar uit Spanje en wordt er bij de bereiding vaak inferieure (lees: goedkope en smaakloze) olijfolie gebruikt. En, ook niet onbelangrijk: hij bevat dubbel zo veel calorieën als de pesto die je zelf maakt. Bovendien is hij makkelijk te maken ...