Kinjer OLS neemt maatregelen voor verwachte hitte

Print
Kinjer OLS neemt maatregelen voor verwachte hitte

Afbeelding: Ermindo Armino

Sevenum -

De organisatie van het Kinjer OLS heeft maatregelen getroffen in verband met de aanstaande hitte op dinsdag in Sevenum.

De openingsceremonie zal hooguit een kwartiertje duren en er zijn geen lange toespraken om de tijd van het officiële gedeelte zo kort mogelijk te houden. Tijdens de optocht zijn er drie momenten ingelast waarop de kinderen en begeleiders een glas water te drinken krijgen.

Lees ook: Dik 400 kinderen doen mee met Kinjer OLS in Sevenum

Extra toezicht

Op het feestterrein zal de EHBO met veel mensen aanwezig zijn en zorgen voor een glas lauwwarme bouillon voor elke deelnemer. Op het terrein staan grote bakken met stromend drinkwater waarin sponzen liggen om te koelen. Begeleiders wordt gevraagd om er extra op toe te zien dat iedereen voldoende eet en drinkt. Op het gehele terrein worden voldoende schaduwplekken gecreëerd.

De kinderen mogen tijdens de optocht luchtige kleding aan. De jury zal het onderdeel kleding niet beoordelen. Na de optocht mogen alle kinderen zich omkleden naar kleding wat ook nat mag worden.

Schietwedstrijden

De schietwedstrijden in de middag gaan door, de wedstrijd beoordelingen op het terrein komen te vervallen. Daarvoor in de plaats is er veel vrije tijd die onder andere te besteden is op het waterpretpark.