Inzamelingsactie voor Venloos soepkookboek tijdens picknickontbijt in kader Roze Zaterdag

Print
Inzamelingsactie voor Venloos soepkookboek tijdens picknickontbijt in kader Roze Zaterdag

Elke week koken vrijwilligers van TotSoeps! gezonde maaltijdsoep voor de wijk in de Zuidpilaar in Venlo-Zuid. Afbeelding: TotSoeps!

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

In het kader van de Roze Zaterdag, die een dag eerder plaatsvindt, verkopen vrijwilligers van TotSoeps! koude en warme soep tijdens het picknickontbijt op zondag 30 juni aan de Maasboulevard. De opbrengsten komen ten goede aan een soepkookboek.

Elke week koken vrijwilligers van TotSoeps! gezonde maaltijdsoep voor de wijk in de Zuidpilaar in Venlo-Zuid. Op verzoek van velen willen zij nu hun unieke recepten en inspirerende verhalen delen via een soepkookboek. Tot 1 juli kan geld worden gedoneerd via de crowdfundingcampagne op www.crowdfundingvenlo.nl/tot-soeps. Op zondag 30 juni houdt TotSoeps! een laatste inzamelingsactie tijdens de Roze Zaterdag. Vanaf 10.00 uur verkopen de vrijwilligers koude en warm soep bij het picknickontbijt bij de haven aan de Maasboulevard.

Loes de Wit, mede initiatiefnemer van het soepkookboek: “Samen koken en eten verbindt. En dat laten wij wekelijks zien in Venlo-Zuid. Bij ons schuiven eenzame ouderen en mensen met een kleine portemonnee aan maar ook de wijkagent en de postbode. En wij koken met vrijwilligers uit verschillende windstreken.”

Waarom een soepkookboek? Loes: “Vaak kregen wij al de vraag ‘wat is het recept van die en die soep?’ Daaruit borrelde het idee bij ons op voor een soepkookboek met onze eigen recepten en inspirerende verhalen van koks, bewoners en andere betrokkenen. Met de steun van de Venlose bevolking kunnen wij dat voor mekaar krijgen. Het is de bedoeling om het boek in november uit te brengen.”

Mariette ter Haar van TotSoeps!: “We hebben al eerder acties gedaan bij evenementen om geld in te zamelen voor ons boek. Zo stonden we in mei bij het KucuLoere festival met een soepproeverij. Het leek ons leuk om ook op Roze Zaterdag te staan, omdat ook dat initiatief bevolkingsgroepen verbindt. Dat past bij ons. Echt tof dat ze ons de kans geven om ons soepkookboek te promoten bij het afsluitende picknick ontbijt in het centrum.”

De crowdfundingcampagne loopt tot 1 juli. Wie een bijdrage levert maakt bovendien kans op het soepkookboek, een kop soep of een soepkookworkshop voor twee personen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen