Ironman Maastricht wordt laagdrempeliger

Print
Ironman Maastricht wordt laagdrempeliger

Impressie van de Ironman in 2018. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Maastricht Sport omarmt voor de vierde keer op rij het internationale sportfestijn Ironman. Dit jaar wordt het sportevenement, dat plaatsvindt van 2 tot en met 4 augustus, in een laagdrempeliger jasje gestoken. De lange afstand wordt vervangen door een sprint- en olympische afstand, Ironman 4:18:4 (400 m zwemmen, 18 km fietsen, 4 km hardlopen) en Ironman 5i50 (1500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen).

Het evenement is dit jaar toegankelijk voor alle sportniveaus en elke leeftijdscategorie en het is een goede manier om de breedtesport in de stad Maastricht onder de aandacht te brengen. Met het Multisport Festival Ironman hoopt Maastricht Sport jong en oud te enthousiasmeren voor de duursport en te stimuleren om een leven lang te bewegen en sporten.

De NightRun vindt weer plaats op de eerste vrijdagavond van augustus. Een ‘fun-run’ van 5 kilometer, geschikt voor alle niveaus, door het centrum van Maastricht. Daarnaast verbindt Maastricht Sport zich ook weer aan de Maastricht Sport Ironkids finale op zaterdag 3 augustus. Tijdens een run-bike-run of triatlon is het de beurt aan kinderen van 6 tot 15 jaar om te laten zien wat er voor nodig is om een Ironkid te zijn.