Sociale huur in Obbicht en Papenhoven fuseert tot ZOwonen

Print
Sociale huur in Obbicht en Papenhoven fuseert tot ZOwonen

Afbeelding: Ermindo Armino

Papenhoven / Obbicht / Born / Buchten / Holtum / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Grevenbicht -

ZOwonen krijgt er in een klap 189 bewoners bij. De woningcorporatie tekende een fusieovereenkomst met Woningstichting Obbicht en Papenhoven.

Een jaar geleden ondertekenden de twee partijen al een intentieovereenkomst, maar nu zijn de handtekeningen onder de officiële fusieovereenkomst gezet. Daardoor gaat Woningstichting Obbicht en Papenhoven (WOP) - en de kleine tweehonderd woningen die daaronder vallen - vanaf nu verder onder de naam ZOwonen.

Klein

De relatief kleine WOP kon steeds moeilijker voldoen aan de eisen die wettelijk aan woningcorporaties worden gesteld. „Een kleinere organisatie heeft te weinig personeel om dat te kunnen regelen”, aldus een woordvoerder van ZOwonen.

Door met ZOwonen in zee te gaan kan een beroep gedaan worden op de capaciteit en het netwerk van de grote organisatie. Voor woningzoekenden in Obbicht en Papenhoven die ingeschreven staan bij de woningstichting, betekent dat dat zij vanaf nu keuze hebben uit een breder aanbod, omdat met de fusie ook de woningen van ZOwonen toegankelijk worden.

Huur

In principe zullen huurders niets merken van de fusie, zegt de ZOwonen-woordvoerder. Het spreekuur dat WOP regelmatig houdt, wordt in de overgangsfase gewoon doorgezet. Ook werd een deel van het onderhoud in de gebouwen al gedaan door ketenpartners van ZOwonen. Daarnaast blijft de huur vooralsnog hetzelfde. „We hebben net een huurverhogingsronde achter de rug. Volgend jaar gaan deze huurders mee in ons huurbeleid”, aldus de woordvoerder.

Er komt geen kantoor van ZOwonen in Obbicht of Papenhoven. Wel zal er een loket worden ingericht waar huurders terecht kunnen.