Grote landelijke telefoonstoring, ook noodnummer 112 niet bereikbaar

Print
Grote landelijke telefoonstoring, ook noodnummer 112 niet bereikbaar

Afbeelding: De Limburger

Verschillende providers, waaronder KPN, Telfort en Vodafone, hebben maandagmiddag urenlang te kampen gehad met een grote landelijke storing. Hierdoor was ook het landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar.

Lees ook: 112 nodig? Dit moet je nu doen

Ook het meldkamernummer van de politie was niet bereikbaar. Mensen in nood die met spoed politie, brandweer of ambulance nodig konden bellen met het landelijke nummer 088-6628240. Wie het nummer voor niet-spoedeisende gevallen nodig had, kon contact opnemen met 088-9659630.

Veiligheidsregio riep mensen in Limburg op te bellen naar het alternatief noodnummer 088-168 97 89 voor spoedeisende zaken. Mensen met minder urgente vragen werden doorverwezen naar het contactformulier op de site van de politie.

Extra hulpdiensten

Op diverse plekken werden extra hulpdiensten de straat op gestuurd. De politie stuurde alle agenten in dienst de wijk in. Mensen konden deze agenten aanspreken bij spoed. Ook konden noodmeldingen worden gedaan bij politiebureaus en brandweerkazernes.

Bij medische spoed werd aangeraden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan. Tevens stonden er op tal van plaatsen ambulances paraat.

Lees ook: Onrust op sociale media door landelijke storing: ‘Er is hier iemand onwel en ik kan 112 niet bellen’

Snelweg

In geval van nood of bij een onveilige situatie op een snelweg konden mensen bellen met Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002. Dit nummer was ook zichtbaar op de borden boven de snelwegen.

Meerdere gemeenten waren uit de lucht, evenals het landelijke storingsnummer voor gas en elektriciteit. Ook verschillende ziekenhuizen in Limburg melden dat ze niet bereikbaar waren.

Wat de oorzaak was van de storing, is nog niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen