Familiebedrijf

Hangmappenmaker Jalema in Reuver verkocht

Print
Hangmappenmaker Jalema in Reuver verkocht

Joan Westendorff Afbeelding: John Peters Fotografie

REUVER -

Directeur-eigenaar Joan Westendorff (67) wilde zijn bedrijf Jalema in Reuver netjes achterlaten en dat lijkt hem te zijn gelukt.

Westendorff heeft zijn bedrijf, producent van dossiermappen en andere archief- en kantoorartikelen, verkocht aan branchegenoot T3L Group, met hoofdzetel in Straatsburg en productielocaties in Denemarken en Frankrijk.

Hij was gezien zijn leeftijd al langer op zoek naar een nieuwe toekomst voor Jalema dat in 1947 werd opgericht door zijn vader Anjo. Volgens Joan Westendorff is overname door de T3L Group de beste keuze: „Overleven in deze sector is alleen mogelijk door samen te werken met een bedrijf dat weet wat een familiebedrijf inhoudt, respect heeft voor zijn medewerkers en klanten en dat vergelijkbare producten aanbiedt.”

Woordvoerder Peter Achterberg van T3L Group zegt dat Jalema goed bij de nieuwe moeder past. „We hebben allang een relatie met Jalema en Joan kennen we ook al heel lang. We zijn maakbedrijven en vullen elkaar aan in de soort producten die we fabriceren. Jalema kan producten voor de hele groep gaan maken onder onze merknamen.”

Volgens hem zal de Reuverse hangmappenmaker „autonoom blijven voortbestaan, ofschoon we ook naar de synergie tussen de bedrijven zullen zoeken.”

Op vragen over de baanzekerheid voor het zittende personeel: „Dat is moeilijk te zeggen, we kijken wel naar de mooiste synergie tussen de bedrijven.” Wel geeft hij aan dat er langjarige huurcontracten voor de bedrijfspanden zijn afgesloten. „Dan begrijp je wel dat we de productie in Reuver in stand willen houden.”