Lindeboom nieuwe eigenaar van Boothuis De Troost in Neer

Print
Lindeboom nieuwe eigenaar van Boothuis De Troost in Neer

Voorbijgangers kunnen momenteel niet terecht bij Boothuis De Troost in Neer. Afbeelding: John Peters

Neer -

Bierbrouwer Lindeboom heeft Boothuis De Troost in Neer aangekocht. De horecazaak is al enkele weken dicht, maar onduidelijk was tot op heden waarom.

Thomas Sonntag, tot voor kort uitbater van het boothuis, laat weten dat de toekomstige dijkverhoging langs de Maas, en daarmee het verdwijnen van het uitzicht, aanleiding was om de zaak te verkopen. „De vooruitzichten waren slecht door die dijkverhoging. Vervolgens is Lindeboom gekomen en uiteindelijk heb ik besloten om de zaak te verkopen.”

Exploitant

De geruchten dat bierbrouwer Lindeboom uit Neer de zaak had aangekocht, deden al langer de ronde. Tot nu toe werd de aankoop ontkend. „Dat deden we omdat de handtekeningen nog onder de koopovereenkomst gezet moesten worden. Maar dat is onlangs gebeurd en dus kunnen we het nu bevestigen”, laat directeur Paul Joosten weten. Lindeboom gaat nu op zoek naar een ondernemer die de zaak uit wil gaan baten. „Wie dat gaat zijn weet ik nog niet. Daarvoor is het te vroeg.”

Open

De afgelopen tijd stonden voorbijgangers die aan de Maas een drankje wilden drinken bij het Boothuis voor een dichte deur. Hoe lang het gaat duren voordat de zaak weer open gaat kan Joosten nog niet zeggen. „Het is een utopie om te denken dat het dit weekeinde zal zijn. Het valt of staat met de zoektocht naar een nieuwe uitbater.” Op het gerucht dat Lindeboom het pand wil slopen om vervolgens na de dijkverhoging een nieuw gebouw neer te zetten wil Joosten niet ingaan. „Het vinden van een nieuwe exploitant is nu het belangrijkste.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen