Kassastoring Albert Heijn verholpen, alle winkels weer open

Print
Kassastoring Albert Heijn verholpen, alle winkels weer open

Afbeelding: Track’88

De grote kassastoring bij Albert Heijn is verholpen. Alle winkels zijn weer open. Eerder dinsdagochtend bleven honderden filialen dicht, doordat er bij de kassa’s geen boodschappen gescand konden worden.

.

De supermarkt kampte met een grote kassastoring. In winkels in het hele land konden caissières geen klanten helpen. Alleen bij de zelfscan konden mensen hun boodschappen afrekenen. De helft van de ruim 900 winkels was dicht. 486 filialen hebben een zelfscan en konden openblijven. Ook Albert Heijn-to-go was gewoon open, doordat daar andere kassa’s staan die geen last hadden van de storing.

Rond half tien ontdekte Albert Heijn de oorzaak van de storing. De kassa’s kregen niet de juiste informatie binnen om boodschappen te kunnen scannen. Alle winkels moesten de afrekenapparaten opnieuw opstarten om ze weer aan de praat te krijgen. De eerste winkels kwamen rond half tien terug in bedrijf. Intussen werken de kassa’s in alle filialen weer.

Raar

De storing werd ontdekt toen de eerste winkels rond achten de deuren openden en het personeel de kassa’s niet aan de praat kreeg. ,,Het was heel raar. Ik meld me aan, normaal gesproken springt de kassa open maar nu werd gelijk het scherm zwart”, zegt Marc Tangel, caissière bij een Haagse winkel. Collega Rilana heeft zo’n storing nog nooit meegemaakt in de elf jaar die ze bij Albert Heijn werkt. ,,Eerst dachten we ‘het is kassa vier’. Maar elke kassa die we aanmeldden viel uit. Ik denk dat Nederland niet op deze hitte is gebouwd”, reageert ze.

Twee weken geleden was er ook al een grote storing bij de supermarkt. De pinautomaten konden geen verbinding met het KPN-netwerk maken door een blokkade van de firewall. Ook de kassa’s werken via een KPN-netwerk, maar Albert Heijn stelt dat de storing daar niets mee te maken heeft. Gisteren lag noodnummer 112 eruit door een landelijke storing bij KPN-telefonie.

Twee weken geleden

Op de website allestoringen.nl stromen honderden meldingen binnen. Twee weken geleden was er ook al een grote storing bij de supermarkt. Toen werkten de pinautomaten niet en konden klanten alleen contant afrekenen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen