Jeugdvierdaagse in Panningen noodgedwongen slechts driedaagse

Print
Jeugdvierdaagse in Panningen noodgedwongen slechts driedaagse

Basisschool De Groenling was de winnaar van de 5 en 15 km route. Afbeelding: Rabobank Jeugdvierdaagse

Panningen -

Vanwege noodweer op woensdag ging de 54e Rabobank Jeugdvierdaagse afgelopen week pas op donderdagavond van start. Ruim 1950 wandelaars startten daarmee hun driedaagse.

Alle dagen was er naast het grote aantal wandelaars ook veel publiek op de been om de deelnemers aan te moedigen. Op de rustplaatsen zorgden joekskapellen uit Peel en Maas voor een muzikaal onthaal. Op donderdag werd de lopersgroep uitgebreid met een groep van Vincent Depaul met daarin twee honderdjarigen. De dagwandeltocht bracht nog eens extra wandelaars op de been die genoten van de 25 en 40 kilometer route via Grashoek, Meijel, Egchel en Kessel terug naar Panningen. Tijdens de laatste wandeldag, zaterdag, werden alle deelnemers op de centrale rustplaats in de Heldense bossen voorzien van extra versieringen voor het defilé. Vergezeld door schutterij Sint Lambertus ging de stoet vervolgens op weg naar de finish in Panningen. Met het bekendmaken van de prijswinnaars en het uitreiken van de bekers werd de Rabobank Jeugdvierdaagse van 2019 afgesloten. De grote Rabobank-wisselbeker werd overhandigd aan basisschool De Springplank uit Koningslust. De Moeke Simonsbeker, een waarderingsprijs bedoeld voor een persoon of organisatie die veel voor de wandelorganisatie betekent, werd uitgereikt aan Sybil Thijssen. Zij is al meer dan 20 jaar verbonden aan het bestuur van de Rabobank Jeugdvierdaagse in de functie van secretaris.

De 5 kilometer route werd gewonnen door Basisschool De Groenling Panningen, de 10 kilometer door Basisschool In de Pas Helden en de 15 kilometer door Basisschool De Groenling uit Panningen.