Tentoonstelling Orgelfabriek Verschueren geopend

Print
Tentoonstelling Orgelfabriek Verschueren geopend

Burgemeester Verhoeven verrichtte de opening. Afbeelding: Bob Strik

Heythuysen -

Met een slinger aan een antiek draaiorgel verrichte burgemeester Arno Verhoeven onlangs de opening van de tentoonstelling ‘Kunst en techniek in de oude Orgelfabriek’, op de melodie van het nummer ‘Daar komt de orgelman’.

Meer dan 300 bezoekers waren getuige van de opening. De burgervader werd daarbij geassisteerd door Leon Verschueren, laatste telg van de orgelfamilie. Tijdens de opening speelde Jean Pierre Steijvers enkele orgelstukken op een historisch huisorgel.

Sinds enkele jaren staan de bedrijfshallen van Verschueren Orgelbouw Heythuysen in het hartje van Heythuysen leeg. Leon Verschueren heeft het bedrijf in handen gegeven van de Stichting Verschueren Orgelbouw in Ittervoort, waar de bedrijfsactiviteiten worden voortgezet.

De tentoonstelling, georganiseerd door de ‘Werkgroep Exposities’ van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal, omvat drie onderdelen. Zo is er een grote kunsttentoonstelling met werk van Shinkichi Tajiri en zeven eigentijdse kunstenaars. Elke kunstenaar heeft een complete bedrijfshal ingericht met zijn werk. Daarnaast is er een historische fototentoonstelling door de Heemkundevereniging Heitse. De ruimte is aangekleed met levensgrote foto’s van orgels en een stamboom van de drie generaties Verschueren die in de loop van bijna 125 jaar de leiding hadden van het bedrijf. Tot slot tonen kinderen van basisschool de Heihorst uit Heibloem de resultaten van een graffitiproject onder leiding van de graffitikunstenaar Gart Smits.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tijdens de weekends tot en met 7 juli, op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur aan de Dorpsstraat 102 in Heythuysen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen