Parkeergarage Gulpen gratis tijdens herinrichting centrum

Print
Parkeergarage Gulpen gratis tijdens herinrichting centrum

Markt in de Looierstraat in Gulpen. Afbeelding: Johannes Timmermans

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De gemeente Gulpen-Wittem overweegt om de parkeergarage aan de Looierstraat gratis open te stellen tijdens de weekmarkt op donderdagochtend.

In augustus wordt gestart met de reconstructie van de Gulp en de Looierstraat. Daarvoor moet de weekmarkt tijdelijk verkassen naar een andere plek. In eerste instantie denkt de gemeente daarbij aan de parkeerplaats achter de Plus-supermarkt, aan de andere kant van de Gulp. Daardoor zouden klanten van de winkels daar echter niet kunnen parkeren.

Inwoners hebben onlangs voorgesteld om de parkeergarage onder Cour de Galoupe te gebruiken als alternatief voor die parkeerplaats. Wethouder Guido Houben zal dat bespreken met Krijtland Wonen, de eigenaar van die parkeergarage. „Iemand zal het gebruik van die parkeerplaats in dat geval moeten betalen”, benadrukt hij.

De parkeergarage is de enige plek in Gulpen-Wittem waar betaald parkeren geldt. In het centrum is dat betaald parkeren onlangs afgeschaft. Er wordt in een aantal straten wel gewerkt met parkeerschijven om die ruimte vrij te houden voor mensen die even in het centrum moeten zijn om te winkelen.