Geen EK-medaille voor Juul Franssen met judoploeg

Print
Geen EK-medaille voor Juul Franssen met judoploeg

Juul Franssen (links), hier op archiefbeeld, haalde dinsdag met Oranje geen medaille op het EK judo voor gemengde landenteams. Afbeelding: ANP

Reuver -

Juul Franssen is er met het gemengd Nederlands team op het Europees kampioenschap judo in Minsk niet in geslaagd een medaille te veroveren. Oranje verloor dinsdag de wedstrijd om het brons van Oostenrijk (2-4) en eindigde op een gedeeld vijfde plaats.

De Nederlandse ploeg opende voortvarend met zeges op Roemenië (4-1) en Slovenië (4-2). Daarna werd in de halve finale verloren van Portugal (2-4). Tegen Oostenrijk zorgden Michael Korrel en Sanne Verhagen voor de punten. De Reuverse Juul Franssen, Guusje Steenhuis, Jesper Smink en Roy Koffijberg stapten met een nederlaag van de tatami.

Teleurstelling

Voor Franssen was het opnieuw een teleurstelling na haar vroege uitschakeling in het individuele toernooi. Ze had in het weekeinde al in de tweede ronde in de gewichtsklasse -63 kilogram verloren, nadat ze in de eerste ronde een bye had gehad.

Nederland won vorig jaar zilver op de EK. Gemengde landenploegen mogen volgend jaar voor het eerst om een medaille strijden tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Lees ook: Judoka Juul Franssen snel uitgeschakeld bij Europese Spelen