Mama Moves en Grensrunners werken aan body & mind

Print
Mama Moves en Grensrunners werken aan body & mind

Bezig met buikspieroefeningen. Afbeelding: Mama Moves

Reuver -

Dat het bij hardlopen niet altijd om snelheid of afstand hoeft te gaan, mochten de lopers van Mama Moves en De Grensrunners afgelopen zondag ervaren in de workshop Human Basics.

In plaats van de gebruikelijke training vanaf het clubgebouw aan de grens was er deze keer aandacht voor ademhaling, focus en bewustwording. Body & mind.

Sinds jaar en dag verzorgen Susan Rijk en Cariene de Raaij van Mama Moves in Reuver hardlooptrainingen voor vrouwen uit Reuver en omstreken. Dit doen zij in ruil voor een vrijwillige bijdrage van één euro per keer. „Al die eurootjes steken wij niet in eigen zak. Elk jaar proberen ze daarvan iets terug te doen voor de mama’s”, vertelt Susan. „Dit keer de workshop Human Basics. Om eens een keertje niet alleen aandacht te hebben voor lichamelijke inspanning, maar ook voor ontspanning.”

Ook de Grensrunners haakten aan bij de workshop, die verzorgd werd door Dennis Aarts van Human Basics Roermond. Ook De Grensrunners haakten aan. Secretaris Remco Vergoosen: „Mensen denken altijd dat we alleen maar heel hard lopen bij De Grensrunners, maar ons motto is vrijheid, blijheid. Wij willen voor elk wat wils te bieden hebben. We maken dan ook graag gebruik van het aanbod van Mama Moves om de workshop samen te organiseren.” Via Facebook werd de workshop bovendien opengesteld voor andere geïnteresseerden. „Wie weet levert het ons nog nieuwe leden op!” lacht Remco, die blij was enkele nieuwe gezichten aan de grens te mogen verwelkomen tijdens de workshop.

Na een korte uitleg gingen zo’n 25 lopers van start. Niet hardlopend, maar wandelend vertrok de groep vanaf de grens naar het munitiedepot. In de prachtige natuur van de Pruusebos legde Dennis uit over het nut van buikspieroefeningen, maar ook aandacht voor de rug. Over diep ademhalen via de buik of heel rustig ademhalen via de neus. Over hoge hartslag en rustige hartslag. Aan de hand van oefeningen laat hij de lopers het verschil voelen. Daarmee geeft hij een voorproefje op de cursus die hij binnenkort weer start. Een van de lopers merkt na afloop op nauwelijks 3 kilometer af te lezen op het sporthorloge en toch een voldaan gevoel te hebben.

Iedereen kan vrijblijvend een keer meelopen met Mama Moves of De Grensrunners. De mama’s vertrekken elke donderdag om 18.45 vanaf de gymzaal aan de Lindenlaan in Offenbeek. De Grensrunners lopen elke zondagochtend om 9.30 uur vanaf het clubgebouw aan de grens, in de zomermaanden een uur eerder.