Orgelconcert met Tina Christiansen in Venlose basiliek

Print
Orgelconcert met Tina Christiansen in Venlose basiliek

Tina Christiansen komt naar Venlo. Afbeelding: Limburgs Orgelfestival

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Organiste Tina Christiansen uit Denemarken verzorgt een orgelconcert in de St. Martinuskerk in Venlo. Dit concert vindt plaats in het kader van het Limburgs Orgelfestival dat op vrijdag 28 juni in Roermond wordt geopend. Op 40 locaties vinden gedurende zes weken orgelconcerten en orgel-gerelateerde evenementen plaats. Het concert in Venlo staat gepland voor woensdag 3 juli.

Tina Christiansen haalde haar Master`s Degree in 2011 aan de Royal Academy of Music in Aarhus. Inmiddels heeft ze opgetreden in veel plaatsen in Europa en Rusland en prijzen gewonnen bij gerenommeerde competities. Zij is verbonden als organist en director of music in de Ansgar`s Church in Odense Denemarken.

Op het programma staat onder andere de vijfde orgelsonate van Felix Mendelssohn, daarnaast werken van Nederlandse en Deense componisten onder wie Gottfred Hansen, Erik Hojsgaard, Gerard Bunk en Hendrik Andriessen. Van Andriessen wordt zijn beroemde toccata gespeeld. Naast Tina Christiansen wordt aan dit concert medewerking verleend door het gemengd koor Cantate uit Horst. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.