Kraker Jacobsweg Maastricht moet dokken voor afvaldump

Print
Kraker Jacobsweg Maastricht moet dokken voor afvaldump

Krakers zijn onlangs uit het woonhuis bij voormalig tuincentrum Overmaas gezet. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

Eén van de krakers die vorige maand uit het kraakpand aan de Pastoor Jacobsweg in Wittevrouwenveld is gezet, kan een rekening van de gemeente Maastricht verwachten voor het afval dat is achtergelaten.

De krakers die vorige maand op last van de rechter na twee jaar de gekraakte woning bij voormalig tuincentrum Oostermaas moesten verlaten, lieten een berg grofvuil achter. Een handhaver hield bij de ontruiming van het pand toezicht en heeft daarbij een kraker afval zien dumpen, aldus de gemeente. Ze onderzoekt waar de betreffende kraker momenteel verblijft, zodat een rekening voor de opruimkosten kan worden verstuurd.

Colruyt

Het afval dat op het privéterrein lag is door de eigenaar, Belgische supermarktketen Colruyt, opgeruimd. Een deel van het afval is in de openbare ruimte gedumpt, aldus de gemeente. Voor de kosten van dat door de gemeente opgeruimde afval zullen de krakers moeten opdraaien.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente Maastricht krakers ter verantwoording roept. Het is volgens de gemeente bij afvaldump sowieso gebruikelijk dat de schade en opruimkosten worden verhaald als dit mogelijk is.