Rosalie Theunissen winnaar ‘Klasbak Trofee 2019’

Print
Rosalie Theunissen winnaar ‘Klasbak Trofee 2019’

Richard Francke, voorzitter Tour Culinair en Rosalie Theunissen, winnaar van de Klasbak Trofee. Afbeelding: Edith van Aken

Ool -

Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en Stichting Vakbekwaamheid Horeca het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca onder de aandacht brengen. Rosalie Theunissen uit Herten was dit jaar de winnaar van de Klasbak Trofee, die maandag 24 juni tijdens het slotdiner van Tour Culinair in Restaurant One* in Roermond werd uitgereikt.

Sinds begin dit jaar staat Rosalie, na het overlijden van haar man Jan Theunissen, alleen aan het roer van de Oolderhof nabij Roermond. Bijna 30 jaar geleden hebben Jan en Rosalie het horecabedrijf van Jan zijn ouders overgenomen. Samen besloten ze al snel dat zij van de lokale eet- en drinkgelegenheid een professionele horecazaak wilden maken. Ze hebben het restaurant dan ook uitgebouwd tot een bedrijf met een bar en brasserie, à la carte restaurant, verschillende banqueting zalen, 29 suites en een beachclub. Hiermee is de Oolderhof verworden tot hét culinaire trefpunt aan de Maas. Rosalie was onder valse voorwendselen uitgenodigd om naar Roermond te komen en nam daar nietsvermoedend deel aan het afsluitende diner van de Tour Culinair, toen ze als winnaar bekend werd gemaakt. „Ik ben helemaal beduusd, deze waardering had ik niet zien aankomen. Een extra motivatie om samen met mijn team ook in de komende jaren de Oolderhof als culinaire parel aan de Maas verder uit te bouwen” aldus Rosalie.

Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert, de Klasbak Trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin van andere ondernemers. De Klasbak Trofee bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van € 500,00. De prijzen werden overhandigd door Richard Francke, voorzitter van Tour Culinair.

Tijdens het slotdiner maakte voorzitter Francke tevens bekend dat de Tour Culinair volgend jaar in Gelderland plaatsvindt en dat het 40-jarig jubileum van de club over twee jaar gevierd wordt met een editie in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte.