Winkels in heel Venray mogen andere activiteiten erbij doen

Print
Winkels in heel Venray mogen andere activiteiten erbij doen

Kaasboer Ric de Louw is een van de winkeliers die aan mengvormen in 2017: hij ging naast kaas ook wijn verkopen. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venray -

Een slijterij die een proeverij organiseert. Of een barbier die zijn dienst in een café aanbiedt. Winkels in de hele gemeente Venray mogen voortaan nevenactiviteiten lanceren. Een proef in het centrum van Venray sinds juli 2017 is de gemeente goed bevallen.

Volgens Venray zijn er geen klachten binnengekomen over mengvormen in winkels en zijn er ook geen negatieve effecten als oneigenlijke concurrentie waargenomen. Daarom is het ondernemers voortaan toegestaan om onder bepaalde spelregels andere dingen te doen in hun zaak. Een van de voorwaardes is dat de extra handelingen ondergeschikt blijven aan hun hoofdactiviteit. Ondernemers moeten te allen tijde een gedoogbeschikking aanvragen.

„Horeca, dienstverlening en detailhandel zijn sectoren die in Nederland traditioneel door de overheid worden gescheiden”, aldus burgemeester Hans Gilissen. „Innovatieve ondernemers willen wel eens dwars door die sectoren ondernemen. Dat willen we niet afremmen door ouderwetse regelgeving. Daarom geven we meer ruimte aan innovatieve Venrayse ondernemers.”