Van der Poel krijgt eigen straatje in Terblijt

Print
Van der Poel krijgt eigen straatje in Terblijt

Afbeelding: ANP

Terblijt / Berg en Terblijt / Valkenburg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Geulhem / Berg -

Wielrenner Mathieu van der Poel krijgt in Terblijt een eigen straatje. De organisatie van de nostalgische wielerkoers Eroica wil het klimmetje van Terblijt naar Vilt komend weekeinde naar de jonge wielrenner vernoemen.

Op dat stukje vals plat zette Van der Poel tijdens de Amstel Gold Race van dit jaar de achtervolging op de koplopers in. Na een bloedstollende finale kwam hij als eerste over de streep bij de finish in Vilt.

Eerder kreeg Hennie Kuiper al zijn eigen ‘allee’ in Geulhem. Op de plek waar hij ooit op spectaculaire wijze de bocht afsneed, hangt nog steeds een provisorisch straatnaambordje met zijn naam.

Eroica staat dit jaar in het teken van de WK’s, die maar liefst zes keer in Limburg plaatsvonden. „Het is veertig jaar geleden dat Jan Raas in Valkenburg de titel pakte”, zegt woordvoerder George Deswijzen.

Aan de toertocht op oude racefietsen doen elf wereldkampioenen mee, onder wie Joop Zoetemelk, Adrie van der Poel (de vader van Mathieu) en Leontien van Moorsel.

Van der Poel krijgt eigen straatje in Terblijt
Joop Zoetemelk rijdt Eroica in zijn gele Tourtrui. Foto: George Deswijzen