Patiënten heilpraktiker Ross waren na behandeling in Bracht niet meer te redden

Print
Patiënten heilpraktiker Ross waren na behandeling in Bracht niet meer te redden

Afbeelding: ANP Graphics

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De drie mensen die in juli 2016 overleden na een behandeling in de kankerkliniek van heilpraktiker Klaus Ross in Bracht hadden geen enkele kans. Hun hersenen raakten meteen na het inspuiten van het middel 3-BP zwaar beschadigd, de neurologische uitvallen waar de drie aan dood gingen, traden uren later op.

Maar ook als er direct hulp was ingeroepen hadden de drie kankerpatiënten niet gered kunnen worden, aldus een deskundige dinsdagmorgen in de rechtbank in Krefeld. Hulp inroepen van bijvoorbeeld het kenniscentrum voor vergiftigingen zou zinloos zijn geweest. Als ze bij dat centrum al hadden gehoord van het bestaan van 3-BP, dan nog hadden ze geen tegengif gehad, aldus de deskundige.

Lees ook: Spijt van behandeling bij Klaus Ross: ‘Als we dit wisten, hadden we het nooit gedaan’

Ross staat sinds april in Krefeld terecht omdat hij als heilpraktiker schuld zou hebben aan de dood van drie patiënten, twee Nederlanders en een Belgische. Een vierde patiënt uit Rotterdam overleefde een behandeling in Bracht omdat zij zelf stopte toen ze niet lekker werd tijdens het inspuiten van 3-BP. Ross zou op 26 en 27 juli 2016 bij de vier veel te veel 3-BP hebben ingespoten.

Reputatie

Ross ziet zichzelf niet meer aan de slag gaan als heilpraktiker. Zijn reputatie is naar de knoppen en het opbouwen van een nieuwe praktijk kost drie tot vijf jaar, aldus de 61-jarige verdachte uit Moers. Die verdient nu zijn geld met het begeleiden van hulpbehoevenden. Patiënten en nabestaanden noemden eerder tijdens het proces Ross een empathische behandelaar met een hart van goud.

Half juli wordt het vonnis van de rechtbank verwacht. Tot dan zijn er nog zeker twee zittingsdagen.

Lees ook: Heilpraktiker Klaus Ross runde kankerkliniek met louter amateurs