Eerste adressen in buitengebied Nederweert hebben snel internet

Print
Eerste adressen in buitengebied Nederweert hebben snel internet

Aanleg glasvezel in het buitengebied van Neer. Afbeelding: archief John Peters

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Haler -

De eerste 350 adressen in het buitengebied van Nederweert zijn of worden nog deze maand op snel internet via glasvezel aangesloten, meldt Glasvezel buitenaf.

In totaal hebben 900 adressen in Nederweert zich aangemeld voor een glasvezelabonnement. Aannemer SPIE is tot en met september in Nederweert bezig om huisaansluitingen te plaatsen. In totaal is er 180 kilometer gegraven voor het glasvezelnetwerk in Nederweert en zijn er zeven grote boringen, onder kanalen en de A2 door. Daarnaast zijn nu drie verdeelpunten in Nederweert actief, in Egchel wordt een tweede grote verdeelpunt deze maand actief, in Roggel, Heel, Kessel en Meijel staan ze al maar moeten ze nog actief worden en in juli worden verdeelpunten geplaatst in Beringe, Maasbree en Stramproy. De aanleg in Noordwest Limburg duurt volgens de huidige planning tot eind 2019. Begin juli start de aanleg van glasvezel in het buitengebied tussen Maas en Duitsland van Bergen tot Echt-Susteren.