Wandelen

Organisatie Jeugdvierdaagse bekijkt situatie dagelijks

Print
Organisatie Jeugdvierdaagse bekijkt situatie dagelijks

De organisatie bekijkt de situatie dagelijk. Afbeelding: Ingrid Driessen

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De tropische warmte houdt menigeen bezig. Organisaties van evenementen breken het hoofd over te treffen maatregelen en beraden zich over het al da niet laten doorgaan. De organisatie van de 62e Jeugdvierdaagse in Ottersum denkt nog niet aan het schrappen van het wandelfestijn. ,,We nemen vanavond een besluit over de eerste wandeldag. Vandaaruit kijken we dagelijks verder”, zegt woordvoerder Koen Heijliggers.

De Ottersumse organisatie laat zich het hoofd niet op hol brengen door de prognoses die de talloze weerapps verspreiden. ,,Het wordt hoe dan ook warm”, zegt Koen Heijliggers, ,,maar er is veel verschil tussen de apps.” De organisatie laat zich dagelijks adviseren door het Rode Kruis en de gemeente Gennep. ,,We kunnen nu nog niet zeggen wat voor maatregelen we treffen. Je kunt denken aan extra waterpunten of het aanpassen van de routes, maar daar is nu nog geen definitief besluit over genomen.”

De Jeugdvierdaagse is een activiteit van Kindervakantiewerk Ottersum die steevast in de voorlaatste schoolweek voor de zomervakantie gehouden wordt. Lopers kunnen kiezen uit afstanden van 2½, 5, 10 en 15 kilometer. De deelnemers lopen op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond en zaterdagmiddag. De bestemmingen zijn Gennep, Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →