Fortuna Sittard heeft interesse in Nikolai Laursen van PSV

Print
Fortuna Sittard heeft interesse in Nikolai Laursen van PSV
/ Sittard -

Fortuna Sittard overweegt zich te versterken met de Deen Nikolai Laursen, die afgelopen seizoen op huurbasis bij het Deense Brøndby speelde.

De 21-jarige aanvaller kwam in 2015 naar PSV, maar wist in Eindhoven niet door te breken. Hij had pech met een aantal zware blessures op het verkeerde moment en werd daarom afgelopen seizoen verhuurd aan de club waar hij zijn opleiding genoot.

Hij gaat de komende dagen meetrainen bij Fortuna, bevestigt zaakwaarnemer Søren Lerby. Daar komt hij onder meer assistent-coach Kevin Hofland tegen, die vroeger bij PSV in de jeugdopleiding werkte. Laursen heeft meerdere opties en weegt deze de komende periode tegen elkaar af. In principe wil PSV meewerken aan een vertrek, omdat de Deen in Eindhoven niet voorkomt in de sportieve plannen voor komend seizoen. Laursen kende zijn beste periode in seizoen 2017-2018, waarin hij onder leiding van trainer Dennis Haar tot 10 goals kwam in 31 wedstrijden voor Jong PSV.

Bekerfinale in Denemarken

PSV verhuurde hem vorig jaar met een optie tot koop aan Brøndby, maar de Denen hebben de optie niet gelicht. De Eindhovenaren telden in 2015 bij zijn transfer naar Nederland meer dan een miljoen euro voor hem neer.

In Denemarken kwam hij afgelopen seizoen tot zeventien optredens in de hoogste Deense afdeling, waarin Brøndby als vierde eindigde. Hij scoorde daarin eenmaal. Ook bereikte hij met de club de bekerfinale in zijn land, waarin hij ook speelde. Brøndby verloor daarin na strafschoppen van Midtjylland FC.