Lezing over ‘gevecht met de eenzaamheid’ door Hans Stolp in Voerendaal

Print
Lezing over ‘gevecht met de eenzaamheid’ door Hans Stolp in Voerendaal

Eenzaamheid komt niet alleen voor bij ouderen. Afbeelding: ING Image

Voerendaal / Heerlen / Hoensbroek -

Pastor en auteur Hans Stolp geeft een lezing over het ‘gevecht met de eenzaamheid’ in De Borenburg in Voerendaal op vrijdag 5 juli om 19.30 uur.

„De esoterische traditie verteld dat eenzaamheid een noodzakelijke ervaring is op onze inwijdingsweg: zonder eenzaamheid geen geestelijke groei. En dus is het uiterst zinnig op deze avond bij de verschillende aspecten van de eenzaamheid stil te staan”, zo meldt hij.

Bijna ieder mens krijgt in onze tijd te maken met gevoelens van eenzaamheid. Sommigen zeggen zelfs dat eenzaamheid in deze tijd epidemische vormen aanneemt. „Denk daarbij overigens niet dat het vooral ouderen zijn die met eenzaamheid te maken krijgen: het zijn met name de alleenwonende veertigers bij wie deze gevoelens het meest - en het meest intens - voorkomen.”

Daarnaast is eenzaamheid niet puur negatief: „Auteur en dichter Kahlil Gibran zei al: De eenzaamheid is als een stille storm die al onze dode takken afbreekt. Ofwel: we kunnen groeien aan de eenzaamheid. En vandaar dat de schilder Picasso zei: Niets kan tot stand komen zonder eenzaamheid.”

Deelname kost 15 euro, aanmelden via Joke Vrouenraets-van Eldik, tel. 043-3520310, vrouenraetsjoke@gmail.com of Rob Heijndericks, tel. 043-3259503 of op www.dichterbijdanooit.com.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen