Bevolkingsonderzoek borstkanker in Landgraaf

Print
Bevolkingsonderzoek borstkanker in Landgraaf

Afbeelding: Jeroen Kuit

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Het bevolkingsonderzoek borstkanker in Landgraaf start op woensdag 17 juli. Het verplaatsbaar onderzoekscentrum staat tot eind oktober op het parkeerterrein aan het Sunplein.

Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep vrouwen het risico op borstkanker het grootst is. Vrouwen in deze leeftijdsgroep uit Landgraaf met de postcodes 6371 tot en met 6374 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Voor vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker: tel. 088-0001388 (op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur) of www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen