Politie Limburg zet opnieuw agenten uit functie

Print
Politie Limburg zet opnieuw agenten uit functie

Afbeelding: Politie.nl

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden -

Drie politiemedewerkers zijn dinsdag buiten functie gesteld vanwege een vermoeden van plichtsverzuim.

De medewerkers waren werkzaam in het basisteam Horst/Peel en Maas. De drie medewerkers zouden zich mogelijk hebben beziggehouden met onprofessioneel gedrag (uitingen en handelingen) ten opzichte van leiding, medewerkers en organisatie.

De maatregelen zijn genomen na enkele disciplinaire onderzoeken waarbij in april al vier medewerkers buiten functie zijn gesteld en dat zijn ze momenteel nog steeds. Tijdens dat onderzoek kwamen er nieuwe feiten aan het daglicht waarbij andere medewerkers betrokken zijn geweest. Nagenoeg alle betrokken medewerkers werken in hetzelfde basisteam. Een medewerker werkt bij een regionaal ondersteunende afdeling.

Een politiewoordvoerder laat desgevraagd weten dat het conflict in Hegelsom tussen een politieman en zijn buurman vorig jaar niks te maken heeft met dit incident.

Onderzoek

Alle betrokken medewerkers hebben hun geweldsmiddelen ingeleverd en hun is de toegang tot de politiegebouwen en –systemen ontzegd gedurende de duur van het onderzoek. Er is momenteel geen strafrechtelijk onderzoek gaande. Er vindt naast het interne disciplinaire onderzoek wel een oriënterend onderzoek plaats door medewerkers van de Rijksrecherche. Dit onder leiding van het Openbaar Ministerie. Er zijn maatregelen getroffen om eventuele personeelsproblemen op te vangen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen