Reeks mini-documentaires over historie Ald Weishoes

Print
Reeks mini-documentaires over historie Ald Weishoes

Veel verenigingen en instellingen hebben het Ald Weishoes verlaten en elders onderdak gevonden. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Antares maakt samen met Humans of Venlo een serie korte documentaires over het Ald Weishoes in Venlo.

In de filmpjes vertellen oud-bewoners en gebruikers over hun persoonlijke herinneringen aan het monumentale gebouw aan de Grote Kerkstraat. De documentaires vormen samen een tijdlijn van verhalen van vroeger tot nu. In de eerste mini-docu vertellen twee zussen en hun broer over hoe zij het leven in het Ald Weishoes hebben beleefd, toen ze daar in 1937 als wezen terechtkwamen. De video is onder meer te bekijken op de website van de woningcorporatie.

Leeg

Het Ald Weishoes, een rijksmonument, staat momenteel leeg, in afwachting van een grondige renovatie. Het gebouw wordt binnenkort grotendeels teruggebracht naar de staat van 1925.

Het Ald Weishoes heeft in de loop der eeuwen verschillende maatschappelijke functies gehad. Het pand deed onder meer dienst als onderkomen voor een latijnse school, een weeshuis en een bejaardentehuis. Daarna was het gebouw jaren het thuishonk van diverse Venlose verenigingen.