Heerlen doet mee met proef om rijbewijs online te verlengen

Print
Heerlen doet mee met proef om rijbewijs online te verlengen

Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

De gemeente Heerlen doet mee aan een proef waarbij mensen hun rijbewijs online kunnen laten verlengen. Vanaf 8 juli kunnen Heerlenaren dit via internet regelen.

De proef is een initiatief van de RDW. Via de DigiD-app, die alleen op smartphones met Android werkt, kunnen mensen een aanvraag doen. Via fotografen die door RDW erkend zijn, kan een foto voor op het rijbewijs worden doorgestuurd.

Sneller

De nieuwe manier om een rijbewijs te verlengen, is een stuk sneller. Twee werkdagen na een digitale aanvraag is het nieuwe rijbewijs klaar. Nu duurt dat nog vijf werkdagen. Het online aanvragen van een rijbewijs kan alleen wanneer een bestaand rijbewijs wordt verlengd. Wie voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet nog altijd naar de balie in het stadhuis.

Volgens wethouder Adriane Keulen (Publieke Dienstverlening, OPH) is het verbeteren van de dienstverlening voor burgers een belangrijk punt in het coalitieakkoord. „We willen beter aansluiten op de behoefte vanuit de samenleving om zaken online te regelen.”