Opsporing Verzocht

Politie doet dringend beroep op inwoners Brunssum in moordzaak uit 1995

Sjef Klee werd in 1995 vermoord in Brunssum. © Politie Limburg

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht met name mensen uit het Brunssumse Treebeek opgeroepen om informatie over de in 1995 doodgeschoten Sjef Klee uit Heerlen te delen.

Claire van Dyck

Klee werd op zondag 10 september dood gevonden aan gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de Wenckebachstraat in het Brunssumse Treebeek.

Begin deze maand heropende de politie het onderzoek na informatie die binnenkwam naar aanleiding van de plaatsing van deze bijna 24 jaar oude moordzaak op de coldcasekalender 2018.

Café

Klee, die volgens de politie kampte met een drugs- en alcoholverslaving, verliet op zaterdagavond 9 september zijn woning aan de Rozestraat in Heerlen. Hij ging naar café het Trefpunt in het Brunssumse Treebeek, trof een bekende en ging later die avond is hij met die bekende mee naar zijn huis gaan. Ze dronken samen een biertje. Rond 01.15 uur vertrok hij weer en is via de Pleinstraat richting de Wenckenbachstraat gegaan. Een wandelaar trof zondagochtend 09.30 uur het lichaam aan van Klee.

Lees ook: Publieksacties voor doorbraak in moordzaak Sjef Klee (26)

Hechte gemeenschap

De politie denkt dat er nog steeds mensen zijn die meer weten maar tot nu toe hebben gezwegen. Hoe is Klee vanuit zijn huis in Heerlen vertrokken naar het café in Treebeek, wil de politie weten. Was hij alleen, welke route nam hij? „Treebeek is een heel hechte gemeenschap, het kan haast niet anders dan dat iemand daar iets gehoord heeft wat zich daar heeft afgespeeld”, zegt een politiewoordvoerder.

„Het kan zijn dat mensen wellicht die avond de schoten hebben gehoord, gehoord hebben wat er aan vooraf is gegaan. Misschien hebben mensen in de uren of dagen erna wel iemand gezien die bijvoorbeeld het wapen ergens heeft gedumpt, of kan vertellen waar dat precies is gedumpt.” De oproep is vooral gericht aan mensen die destijds om welke reden dan ook niets durfden te vertellen, zei de politiewoordvoerder.

Beloning

Afgelopen week was de politie met een mobiele post aanwezig op het Orionplein in Treebeek. Dat leverde informatie op, waar de politie in het belang van het onderzoek verder niets over wil zeggen. Er is een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee.

Lees ook: Politie krijgt nieuwe tips over moord op Heerlenaar Sjef Klee (26)

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal