Peter Fleuren weg als directeur sociale werkplaats NLW

Print
Peter Fleuren weg als directeur sociale werkplaats NLW

Peter Fleuren Afbeelding: Gé Hirdes

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray -

Peter Fleuren stapt half oktober op als directeur van sociale werkplaats NLW. Het vertrek heeft volgens de NLW niets te maken met een hoogoplopend conflict met de ondernemingsraad.

Fleuren trok vijf jaar lang de kar bij de sociale werkplaats waar duizend mensen werken. Het afgelopen jaar kwam hij in conflict met de ondernemingsraad, die het vertrouwen in de directie opzegde. In maart benoemde het bestuur twee ‘verkenners’ om uit de impasse te komen.

Lees ook: NLW-directeur vertrekt onbeschadigd door de achterdeur

Het NLW-bestuur ontkent dat het vertrek van de directie te maken heeft met het conflict. In een persverklaring stelt het dat Fleuren zichzelf niet de juiste man vindt om de sociale werkplaats voor Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray te leiden.

Fleuren legt wel een verband met de perikelen. Hij zegt dat de verkenners hebben geconstateerd dat de relatie met de ondernemingsraad ‘moeilijk te herstellen’ was. Het besluit om op zijn 64e verjaardag te stoppen heeft Fleuren naar eigen zeggen echter helemaal zelf genomen. „Het bedrijf staat er goed voor. Het is voor de NLW en voor mij verstandig te stoppen. Om te vechten heb je twee mensen nodig, om dat stoppen maar een.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen