Verdachte van Pinkpopdrama volgende week voor rechter

De plek van het drama. © ANP

De rechtbank in Maastricht buigt zich op vrijdag 5 juli tijdens een niet-inhoudelijke zitting voor het eerst over een dodelijke aanrijding na afloop van Pinkpop op 18 juni vorig jaar.

Redactie

Daarbij werd een groep festivalgangers op de Mensheggerweg in Landgraaf bij de uitgang van een camping aangereden. Een 35-jarige man uit Heerlen overleed ter plekke, drie anderen raakten zwaargewond. De verdachte van de dodelijke aanrijding, een 35-jarige man uit Heerlen, reed na het ongeval door. Later die dag gaf hij zich aan bij de politie in Amsterdam.

Lees ook: Pinkpopdrama van uur tot uur: ‘Iemand zei nog: we zitten hier wel op straat, hè’

De gewonden waren een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. De vier slachtoffers hadden Pinkpop bezocht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is onduidelijk.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van het „veroorzaken van een verkeersongeval, waarbij één persoon om het leven is gekomen en meerdere personen zwaar lichamelijk letsel hebben opgelopen”.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal