Rechtbank

Vermeende schutter bij ‘drugsruzie’ in Venlo blijft in cel

Print
Vermeende schutter bij ‘drugsruzie’ in Venlo blijft in cel

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Venlo -

De 24-jarige hoofdverdachte van de schietpartij aan de Van Speyckstraat in Venlo op 14 juni vorig jaar, blijft voorlopig vastzitten. Hij wordt ervan verdacht een 32-jarige man met een pistool in zijn buik te hebben geschoten.

Justitie vermoedt dat de oorzaak een ruzie in het Venlose drugscircuit over de verkoop van bolletjes cocaïne is. Het slachtoffer, een bewoner van de straat, belde uren nadat hij werd neergeschoten de politie. Na een half jaar onderzoek werd de Venlose twintiger op 18 december 2018 opgepakt. Sindsdien zit hij in voorarrest.

Schorsen

Zijn raadsman Hans Oudijk vroeg de rechter woensdag de voorlopige hechtenis te schorsen. De zaak schiet in zijn ogen niet op. „Pas op tien oktober staan de getuigenverhoren gepland. De zaak ligt maanden stil. Ik heb er begrip voor dat we allemaal overbelast zijn, maar daar kan mijn cliënt niets aan doen. Die zit met de gebakken peren te wachten in een cel.”

Hoewel rechter in Roermond niet meeging in dat verzoek - hij ziet nog voldoende bewijs om de verdachte vast te houden - wordt er wel een rapport opgesteld door de reclassering om te kijken onder welke voorwaarden de verdachte eventueel op vrije voeten kan komen.

De volgende zittingsdag is in september.